tanja/ augustus 14, 2019/ Innerlijke taal

“Innerlijke taal is eigenlijk de persoonlijke ervaring van taal zonder dat er openlijke articulatie is. We zien innerlijke taal als het resultaat van een ontwikkelingsproces waarin je van talige sociale interacties komt tot een dialoog met jezelf.” Vissers legt uit dat iedereen die innerlijke taal gebruikt. “Het heeft allerlei functies: om te reflecteren, te evalueren, om evenwicht te hervinden als het moeilijk is. Doordat een kind zich de taal van de ouder of verzorger eigen maakt, lukt het steeds beter om zichzelf te sturen en te begrijpen. Het sturen door de ander via sociale taal maakt plaats voor zelfsturing met behulp van de innerlijke taal. Dat is een ontwikkelingsproces dat iedereen doormaakt.”

http://vhz-online.nl/neuropsychologische-inzichten-leveren-waardevolle-bijdrage-aan-kinderen-met-tos

Share this Post