tanja/ mei 16, 2019/ Innerlijke taal

Bij Logopedie Rozeman wordt in elke TOS-behandeling aandacht besteed aan de innerlijke taal omdat we zien dat kinderen met een taalontwikkelingsstoornis minder innerlijke taal tot hun beschikking hebben. Bij de Kentalis Academie wordt onderzoek gedaan naar de invloed van innerlijke taal op het gedrag.

Hermans: “Innerlijke taal helpt kinderen om hun gedrag in goede banen te leiden. Het ondersteunt allerlei executieve functies, zoals het maken van planningen en het oplossen van problemen. En mensen gebruiken die innerlijke taal ook om impulsieve reacties te controleren, om hun emoties in goede banen te leiden en om zichzelf te motiveren. We gebruiken innerlijke taal dus voor allerlei verschillende executieve functies. 

http://vhz-online.nl/neuropsychologisch-model-belicht-innerlijke-taal-bij-tos

Share this Post